måndag 8 november 2010

Delad glädje flerdubbel glädje....


Hej på Dig trogne läsare!!

Det var ett tag sedan jag, Hans, hade nöjet att få vara gästskribent på Maritas blogg. Tror att vi alla tycker att hon gör det bäst själv, men det finns dock tillfällen då man kan göra ett undantag tycker jag. Som idag, på hennes nästan helt lediga dag med lite oplanerat hemmamys med sjuka dottern. Då gillar jag, och finner grund för mina ofta överraskande och galna upptåg men med vänlig och välvillig mening såväl som gärning.

Låt mig börja med att det är en verklig "tur" och glädje för Marita att hon har så många uppmuntrande vänner i den här inredningsvärlden, annars tror jag inte att hon överlevt och fixat allt på ett sådan bra och framgångsrikt sätt, särskilt den senaste tiden. För att ge er lite inside så var Marita uppe till klockan 03.30 och förberedde Julpremiären den 6/11, sen några timmars sömn för att åter vara igång 07.00 när Gerda med dottern L och Bodil dök upp. Den här gången var det de sena inleveranserna som var maran i natten. Den näst sista kom sen eftermiddag fredagen den 5/11. Den sista kommer förhoppningsvis i slutet på nästa vecka. Det är "tur" och lyckligt att hon har sin fina, kloka och konstruktiva personlighet och inte mitt humör. Jag hade blåst till över leverantörerna riktigt rejält. Beställningarna lades i augusti och i en del fall också i form av förskottsbetalning med bekräftad leverans sista veckan i oktober. Det vill till att man "brinner" för sitt företag och gillar det man sysslar med till 100 % för att kunna hantera det som Marita. Vet NI vad hon sa till mig när det stod klart med den helt uteblivna leveransen ?... - men Hans, på vilket sitt förändrar det min jul premiär imorgon till det bättre att skriva leverantören på näsan med något som de i högsta grad själva är medvetna om och dessutom bli ännu mer upprörd på kuppen. Marita har har ju rätt helt och förmodligen är det därför hon kan fokusera på att ständigt vara så kreativ och orka mycket.

Ni förstår säkert varför jag en gång attraherades och drogs till Marita, denna mycket ovanliga människa på många vis och på köpet fått lära mig mycket av henne, t om att hantera min stora energi som numera bara släpps på i en pytteliten dos de gånger jag blir arg. Det är sant som de säger, bakom varje framgångsrik man står det en kvinna men det fina här hos oss är att det numera står en man bakom en framgångsrik kvinna.  

Idag och i bloggandets stund tänker jag närmast på den supermysiga Gerda och Idémakeriet samt den omtänksamma och supervänliga Bodil med alla sina julsaker från förr. Det var med detta lag, uppställ och efter några få timmars sömn Marita mötte den 6:e november och julpremiären i A House in A House. Vilken dag och respons ni gav henne såväl som Gerda, Bodil och den lilla men så otroligt charmiga och superKLOKA L.  ETT STORT TACK alla ni kunder och besökare som gjorde denna DAG superb tillsammans med oss !! 

Nej vet ni vad.. nu kör vi litta bilder på vad Bodil, Gerda och L hittade på. Butiken överlåter jag åt en annan bloggare, Annelie Svensson & Mystjejens blogg längre ner. Kanske Marita får tid att göra ett eget inlägg senare i veckan, när hon med all rätt njutit färdigt av helgens framgångar och återhämtat sig från den senaste veckans krävande uppförsbacke.

Först ut har vi Bodil som tog oss med till julen för 100-år sedan med en del av sin fantastiska kuriosasamling, såväl som eget nytillverkat julpynt i gammal hantverkstil. Häftigt att lyssna till en del besökare, hur de återupplevde ting med värme från t ex sin gamla momors jul och julpynt. Sedan har vi den kreativa, varma och superduktiga Gerda som för dagen hade hjälp av en av de klokaste töser jag träffat på länge och begåvad med en sådan stark personlig charm att jag redan nu undrar vilka storverk hon kommer uträtta en dag. 

Marita kilar in... e ni redo tjejer, nu kör vi varpå man hör ett starkt och kvinnofast jajamensan fattas bara.... lät som musik i mina öron!


En annan glad överraskning var besöket av bloggaren Annelie Svensson, med den relativt nyligen startade bloggen Mystjejens Blogg. På bilden ovan gosar hon med våra husmusar Bodil&Bruno. Annelie gör verkligen skäl för sitt bloggnamn, en mjuk, supermysig, trevlig och intressant människa att samtala med. Hade någon frågat mig om ett alternativt namn på bloggen hade jag föreslagit "The Hurricane" i all välmening. Här har vi en tjej som likt en positiv stark nyfiken, engagerad, vänlig vind drar fram i ett tempo från det ena skånebesöket till det andra, som i det närmaste är ofattbart. Fast som bloggläsare är det ju skönt att sådana eldsjälar drar runt och ger en fingervisning om vad som kan vara värt ett besök. Här har ni hennes bilder och rader rörande A Mouse in A House (klicka på Mouse).

Tack för att ni orkade med ända hit (om ni nu gjorde det), det var roligt att berätta för er, hoppas ni fann något kul och intressant !!

Allt det bästa
Hans

3 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Håller helt och hållet med om att Marita är fantastisk. Nu känner inte jag Marita särskilt bra men jag har förstått att hon är mycket speciell.

Jag vet att jag blev helt betagen då jag kom till Er butik ihop med min Man. Vi var faktiskt på bröllopsresa. Jag kände en sådan härlig stämmning och lugn i Er butik. Allt stämmde ihop och kändes genomtänkt rakt igenom. Till skillnad från mig som ofta vill lite för mycket och då blir det oftast för rörigt.

Kul att ni hade en sådan lyckad helg med utställare och hantverkare, så mycket fint.

Nu får vi hoppas att Marita kan ta det lite lugnt så hon inte kör slut på sig. Det är lätt gjort. Önskar Er allt gott!

Kram Helen

Annika Christensen sa...

Hej på Er!
Jag tycker det är så kul när du skriver och som ni vet så har jag också en man som gör så här ibland.
Det går att göra så när man är ett team. Marita är verkligen värd den fina framgång som har haft med sin butik och jag önskar henne all lycka. Kul med härliga utställare och det var ju inte vilka som helst.
Nu skall jag titta in och se hur det såg ut hos er den stora dagen.
Ha det så bra båda två
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åh, jag blir alldeles varm om hjärtat när jag läser dels om Marita och hennes beundransvärda energi och sätt att handskas med stress. Men framför allt blir jag så berörd av dina (Hans) fina ord om din fru, ni har något alldeles fantastiskt som är så unikt och varmt. Fortsätt ta väl vara på varandra.
Varmaste kramen till er båda,
Lydia