torsdag 28 februari 2008

Vilken lycka!

att hitta sin absoluta favoritblomma, pionen, redan i februari. Tänk när man kan gå runt i sin trädgård och plocka dessa i den egna rabatten....
Jag har haft mina funderingar på en egen mindre pionodling för självplockande kunder då vi har ett lämpligt område som för närvarande inte används. Tidigare gick det en liten shettis där och höll ordning på gräset, men hon finns inte längre hos oss. Om någon av er har erfarenhet av pionodling i lite större format får ni gärna höra av er med lite tips och goda råd.

Visst är de underbara ?! och jag önskar ni kunde känna doften....

Den här lilla sötnosen fick också följa med mig hem - jag glömde att fråga i butiken vad den heter - vet ni ?

Som jag berättade i mitt förra inlägg sålde jag en del av mina möbler i butiken, och detta gick i en rasande fart, så snabbt att jag fick lite panik när tanken plötsligt slog mig - var i herrans namn skall jag nu göra av alla nya produkter som fullkomligt väller in. Men, som i alla sådana situationer gäller bara en sak, ett djupt andetag innan man kavlar upp ärmarna och sätter fart igen med att finna en lämplig och snabb lösning. Sagt och gjort, jag for runt hos några antikhandlare och kikade runt på Blocket och plötsligt hade jag skaffat mig lite "överkurs" som jag egentligen inte alls hade tid med - nämligen målararbete. Vad jag köpt för några nya möbler och hur de ser ut i nymålat skick skall ni få se i nästa inlägg.
Ha det så gott och många kramar/Marita

8 kommentarer:

Unknown sa...

ÅÅÅh vilka ljuvliga pioner!! Fullkomligt ÄLSKAR rosa pioner!! =) Måste hälsa till Hans och tacka för oerhört fin och vacker kommentar!! Börjar fundera på om du är poet, präst eller filosof?? hi-hi..Du är verkligen vältalig och kan få till det där *lilla extra*!!! Ni två verkar ha det kanon mysigt i hop... Ha en superhärlig helg, lev, njut å va glada!! Ser fram emot att se vilka möbler du köpt Marita..säkert helt sagolika!! kramisar Malin

marita blücher sa...

Vad roligt att du också är en sann pionfantast. Har haft en kanondag i butiken och gissa vad de flesta kunder kommenterade/ samtalade särskilt om idag? Vi är uppenbarligen många som har pionerna som favvo.

Hans blev glad att höra att du uppskattade raderna. Han är nog lite av både amatörpräst, poet och filosof men mest påhittig.

Hoppas på en minst lika rolig och framgångsrik dag imorgon.

Ha en skön kväll.
Kram/Marita

IKT i min vardag sa...

Hej! Tittade in här för första gången och är redan kär i din butik! Jag ser bara saker som jag tycker om! Och namnet på din affär är härligt roligt!

Trevlig söndag!/Linda

marita blücher sa...

Hej Linda,
Tack för dina positiva och söta ord om min butik och mitt namnval. En av de absolut roligaste bonusarna med bloggandet är att man kommer i kontakt med många nya och inspirerande människor, som man annars inte "träffat". Jag tog mig en titt på din trevliga blogg och skrattade igenkännande åt din rekommendation att inte ta med barn och man när man skall gå i inredningsbutiker och shoppa, och din idé med "godisbuketten" var hur läcker som helst ! Kikade även in i din webb-butik - vilka fantastiskt vackra smycken du gör - du är verkligen superduktig.
Ha det så bra och välkommen tillbaka.
Kram/Marita

Anonym sa...

Hej !

Pioner mmm det är som godis man vill bara ha fler och fler, när man ser dina bilder så längtar man till sommaren.

Den andra blomman du hade det är en primula exakt dens latinska namn vet jag ej men den är lämplig för allergiker. Många kan vara känsliga för den vanliga primulan men det här är helt ofarlig.

Längtar till vi ska besöka din butik , måste bli snart ska övertala min man att följa med.

;=)

marita blücher sa...

Hej anonym!
ja, visst längtar man efter sommarsol och värme, i synnerhet med det väder vi har idag - ösregn och storm- till och med våren känns avlägsen... Tack för hjälpen med blomnamnet, då vet jag att den tillhör primula-familjen.
Både du och din man är varmt välkomna till butiken som nu är välfylld med alla säsongens fina nyheter.
Kram/Marita

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej o tack så mycket!!!

Komer till baks!!!


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~

Anonym sa...

Jag älskar oxå pioner, hade det tom. som brudbukett!!