tisdag 8 november 2011

Ett behjärtansvärt initiativ

Vilken succé vår kick-off av JULEN blev, det var en både nöjd och glad duo (maken och jag) som trillade ihop på sofflocket när vi stängt grindarna för "I väntan på julen...." ! 

Ett stort och varmt tack till 

alla kunder som besökte oss, och förgyllde vår dag

Ackordcentralen med sin sköna, medryckande musik

Idéateljé Cecilia Tukiainen (som väl knappast behöver någon närmare introduktion) samt dotter som lagar de mest underbara chokladpraliner (livsfarligt för en gottegris som mig)

  Sole Hantverk med sin fantastiska keramik

och förstås Kenneth Ekelöv från Stardustphoto och Camilla Osterman som representerade Kalenderhjälpen, ett verkligt behjärtansvärt initiativ som engagerat och involverat många hästintresserade i vårt avlånga land.

Idén bakom Kalenderhjälpen föddes på hästsajten Bukefalos, där man diskuterar allt från hästar till religion och politik. När en annan användare lade upp ett Youtube klipp med lättklädda damer och hästar, tänkte de - det där kan vi göra bättre, genom att visa kvinnor på ett feminint vis utan att vara sexuellt anspelande. Någon föreslog en kalender, en användare kände en fotograf, ett tryckeri kontaktades - sedan var bollen i rullning.

Kalenderflickorna är mogna kvinnor, flertalet mammor och hästägare.  Den röda tråden i kalendern för 2011 var sagotema, där alla publicerade mammor visar sin egen tolkning av temat tillsammans med sina vackra hästar.

Nu finns Kalenderhjälpens kalender 2012 till försäljning, denna gång med temat Passion och
även denna gång kommer pengarna att gå till Fistulasjukhuset och deras arbete för förlossningsskadade kvinnor i Etiopien.

Hjälp Kalenderhjälpen att spränga förra årets donerade summa på 100.000 kronor !

Kalendern finns att köpa hos A Mouse in A House och kostar 100:-/styck.

För er som inte har möjlighet att besöka mig, men vill stödja detta initiativ går det bra att beställa kalendern via Kalenderhjälpens egen hemsida.

Nedan kan ni avnjuta några utav månadsbilderna.....Ha det så gott tills vi hörs igen !

Kram/Marita

Inga kommentarer: