söndag 13 februari 2011

Himla gladDet är Hans som kände att idag är det läge för den "hjälpande handen". Tänker och tror att det blir en helt annan sak och berättelse om någon annan emellanåt får göra den åt oss!?

Tror ni att Marita kommer att gilla mitt initiativ idag? I vart fall kommer hon att bli överraskad. Marita ber ytterst sällan något av mig.Våra liv har kommit att tvinnas ihop på ett sådant vis att det mesta tycks gå på en sorts mänsklig och behaglig automatik.

Så till mitt ärende; idag är jag så himla glad för att Marita blev så glad igår. Tack snälla ni som hälsade på igår och visade att ni inte glömt bort henne trots nästan två månaders paus i butiken A Mouse in a House ! Marita har haft en tung och krävande period tillsammans med Hannah och mig, i den värsta influensa vi upplevt under vårt gemensamma liv. TACK för att ni kom, det betydde mycket för henne och gav henne tillbaka förlorad kraft!!

Vi som känner Marita vet dock att trots uppförsbacke, sjukdomar och annat, så har hon alltid en hög lägsta nivå rörande kreativitet och förverkligandelust. Under den gångna sjukdoms perioden har hon t ex således rott i land ett nytt och spännande samarbetsprojekt med det högteknologiska och dynamiska GALLERI FORM i vårt grannskap. Motorn och ägaren, Ulf Månrand, finsnickare i grund och botten, är i mångt och mycket samma andas barn som våran Marita. Enligt min mening något utöver det vanliga. Jag kommer att återkomma senare i vår och berätta mer om vad de har i pipelinen. Tills dess får vi nöja oss med deras första prototyp, ett bord som nu står till beskådande hos A Mouse in A House - vad gillar ni det?
Bordet på bilden är i massiv bok och maskinellt grundmålat. Bordet kan i princip fås i vilka mått som helst, material och kommer att bli ett platt paket så det kan skickas vart som helst i världen till en rimlig peng. Nu skall Marita lägga sin hand på detta svensktillverkade, kvalitativa hantverksbord i en sista touch och göra det levande genom att handmåla det.

Vi har känt och haft kontakt med GALLERI FORM sedan Ulf i samband med vår flytt hem från Ryssland 1998, kom att rita och tillverka en del spännande, vackra och funktionella inredningsdetaljer till vårt hem. Eller vad sägs om det luftiga staket och samtidigt en bokförvaring som hindrar någan från trilla ner från ovanvåningen. I staket och bokförvaringen har han dessutom fångat upp formen på vårt hus exteriört. Detta upptäcks aningen bättre på bilden efter, som visar dörren till Hannah's rum, helt enligt hennes önskemål. Dörr med vitmålat glas som ger skydd mot insyn men som samtidigt ger ljusgenomsläpp.

Några andra saker som också bär stämpeln GALLERI FORM i vårt hem, och som vi snart efter 15-års tid fortfarande gillar lika skarpt, är t ex den "luftiga trappen" till ovanvåningen såväl som "telefonkiosks- och kajutadörren" som man anar i trappens slut.  Tack för att Du Dig tid och förhoppningsvis fann något intressant och kom ända hit.

/ allt det bästa Hans


7 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Oh vad glad jag blir att höra att det kom folk till butiken.
Vem skulle glömma ett sådant vacker butik?
Trist med sjukdom och särskilt när det drar ut på tiden och tar hårt.
Det är så kul Hans när du skriver tror jag skall låta min man läsa du brukar ju kunna inspirera honom.
Vilket läckert bord.
Ha det gott både du Marita och du Hans
Annika

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ett riktigt snyggt bord!

Kram Annica

Unknown sa...

Hej, hej! Har tyvärr jobbat i helgen men kommer och hälsar på när vi har vägarna förbi, som vanligt;-). Jättesnyggt bord och trevligt inlägg, Hans! Ha det så bra båda två!
Kramar från Karin

marita blücher sa...

Hej Karin och tack för Dina trevliga och uppmuntrande rader! De gjorde mig glad och sporrar till att göra om det någon gång framöver. Du och Din man är alltid välkomna när ni har vägen förbi....altid väldig givande och stimulerande att samtala med Er båda. Visst... håller med det där bordet är något utöver det vanliga.

Ha det bra själv, båda två!!

Hälsningar/ Hans... + Maritas , som också hälsar.

Unknown sa...

Vilket himla fint bord! Vad kommer det att kosta ungefär? Jag är kär!
Var i er butik i somras och älskade den, tänker fortfarande ofta på den och även er. Ni var så himla trevliga båda två och vi fick tom kika in i ert fantastiska hem! Bilderna här visar hur jättefint ni har det! Hoppas kunna besöka butiken igen.

Hoppas ni kryat på er nu!
Hälsningar Sofi

marita blücher sa...

Vad roligt att Du tittade in! Minns Dig/Er från i somras. Förstår att man kan kan bli kär i just det här bordet. Det är verkligen något utöver det vanliga in i minsta detalj, om man nu tilltalas av just stilen.

Vad just det där bordet kommer att kosta som är en prototyp, vet ännu ingen. Det var fråga om riktig action varför ingen ännu hunnit räkna på det. Marita presenterade skissen med mått den 23 december + vidhängande tankegångar för Ulf och Galleri Form. Sedan hämtade vi ett platt paket för någon vecka sedan. Det första bordet blir alltid mycket dyrare än de som kommer efter oavsett då att man kan variera sig i mått och bredd såväl som material. Just kundens val av material gör att priset kommer att bli lägre såväl som högre. Precis som omålat eller målat kommer att göra det.

Avslutningsvis tack för Dina snälla och vänliga ord, det värmer! Att vårt möte i somras blev himla trevligt , berodde minst lika mycket på Dig/Er!! //vänligen Hans

Unknown sa...

Jättesnyggt bord, skulle passa hemma hos oss...

Kul att ni har kommit igång igen med butiken, själv ligger vi lågt ett tag till och inväntar våren.

Trist med sjukdom, tar all kraft ifrån en, är själv hemma i influensa och orkar inte ett dugg.

Ha det bra ni båda.

Anki