lördag 5 juni 2010

Vilken skatt !

Nej, jag har inte gått i ide även om man haft god lust till det, så otroligt trist väder som vi haft under en längre period. Men, nu har ÄNTLIGEN solen och värmen hittat även till Sövdeborg med omnejd, och man kan inte annat än att njuta av att äntligen kunna gå omkring i shorts och linne !

Det har hänt en hel del sedan senaste inlägget och viktigast av allt är att svärmor nu har fått sin sista viloplats på en av Sveriges vackraste kyrkogårdar, närmare bestämt i Sövde. Det är faktiskt sant att just den kyrkogården som ligger på en halvö i Sövdesjön, vid flera tillfällen blivit vald till en av Sveriges vackraste. Hästar och får går och betar i angränsande hagar och man har på högsta punkten en helt fantastisk utsikt över sjön. Det är till och med så att folk åker dit med picknick-korg och fikar !

Och vad har jag mer sysselsatt mig med - tja, trädgården (och ogräset) kräver en del uppmärksamhet, men det är ju ett kärt nöje. Sedan har det i vanlig ordning slipats och målats möbler, bland annat en väldigt vacker och ovanlig byrå som var knallblå ! Nu kan jag inte skylla det färgvalet på någon annan än mig själv, men när jag började slipa bort färgen kunde jag inte annat än att fråga mig själv - hur tänkte jag där ?!! Hursomhelst har jag efter mycken möda och stort besvär lyckats få den trären, och nu är frågan den - skall den förbli sådan eller skall jag måla den ljusgrå ? hmm, det tål att funderas på. Skall ta en bild på byrån och höra vad ni tycker om saken.

Höll ju nästan på att glömma bilderna ovan, visst är dessa gamla tråg sagolikt vackra ? just detta hade min pappa med sig häromveckan (fast han hade lite svårt att förstå min förtjusning) och det är min farfar som tillverkat det åt min farmor - vilken skatt och vilken lycka !

Nej, nu skall jag snöra på mig joggingskorna och ta mig en härlig kvällspromenad med våran Emil innan jag bänkar mig i soffan för att titta på några ArkivX-avsnitt.

Vi hörs snart igen - jag lovar !

Kram/Marita

6 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jag har själv varit ute på promenix med hela familjen i släptåg. Ljuvligt att gå vid vattnet och känna doften av syrener:)

Låter som en vacker plats för sista vilan...

Kram Annica

Annika Christensen sa...

Ja det var en skatt.
Äntligen lite värme.
Fint med syrenerna.
Ha en skön söndag.
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är tråg vackra, vem gör sådana nufförtiden...för hand alltså!? :o)
Ä N T L I G E N kom solen och värmen, sååå skönt!
Ha en finfin vecka,
Lydia

Systrarna Hjertén sa...

Hej igen!

Det var verkligen vackra bilder du visar och så roligt att ha ett så vacker föremål med en sådan historia.

Jag blir tårögd även denna gång när jag läser ditt inlägg, kan bero på att jag sedan många år saknar en lillebror som dog alltför ung och vet hur viktigt det är med en trivsam viloplats!

Ha´det bra!
Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Är mycket att dona med den här årstiden. Förstår att du tyckte att det var en skatt du fick. Var ju så vackert.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj oj vilka sagolikt vackra bilder med det gamla tråget din farfar gjort ihop med de vita syrenerna, som vykort!! Mari.