lördag 10 oktober 2009

En hösthälsning......

Höstdagarna rusar förbi i en väldig fart och snart börjar julkänslorna infinna sig - tänk att halva oktober snart har passerat ! Jag har tillbringat de senaste veckorna med trädgårdsstädning, uppackning och prismärkning av härligt julpynt - och min vana trogen, målning. Det som hamnat under penseln denna gång är 3 rokokostolar (det absolut värsta jag kan tänka mig att måla, tacka vet jag rejäla slagbord och drängaskåp), ett vackert skrivbord och dotterns blocketfynd, ett sött litet pelarbord. En sista strykning på stolarna och omklädning av sitsarna, sedan är allt klart och skall ställas på plats i butiken.

Här kommer lite bilder från vår trädgård i höstskrud....


.... ett fågelbad i betong som jag gjöt förra sommaren, numera med härlig patinarostiga metallhjärtan i egen design, tillverkade av en lokal smed och dekorerade med en prisma som med tidens hjälp kommer att bli bärnstensfärgad
min rostiga krona med små hönsäggnågra hängande hjärtan, tillverkade av samma smed

Våra mini-kiwisar är äntligen mogna för plockning. Minisarna smakar som vanlig kiwi med ett inslag som påminner om krusbär, därför kallas de ofta för krusbärs-kiwi. Årets skörd blev riklig och den största sedan vi planterade dem för några år sedan.

Önskar er en fortsatt skön och solig helg.

Kram/Marita

12 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Vad kul att se lite höstbilder ifrån dig. Tack för titten.
Det är så kul att veta att det finns bloggvänner som hör av sig lite då och då.
Fina hjärtan.....
Du kanske såg på min blogg att det är ett reportage om min trädgård i Allt om Trädgård kanske du vill se kanske inte..

Ha det fortsatt gott och njut av hösten
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan!
Härliga höstbilder du bjuder på. Jaaa, tänk att det är dag att börja tänka på julpynt, det är nog rekord för mig att redan i oktober längta efter lite julpyssel.
Ha nu den härligaste av helger,
kram Lydia

VITA NYANSER sa...

Så fina bilder du visar! Vad mycket fint du har i trädgården, jag är imponerad! jag har såna rostiga hjärtan, men de har jag köpt någonstans, låter kul med egendesignade. Vad mysigt med kastanjepyssel = )!

Ha en fortsatt skön helg!
Kram L-L

Jeanette sa...

hei hei,kan jeg spørre deg om ett lite spørsmål! på bilde 20 i inspirasjons bildene er det bilde av ett lang smalt bord med hylle under(i hvitt).jeg lurer på hvem som forhandler det og hvor jeg kan bestille det? super fint! mvj jeanette.jeanetteshus.blogspot.com

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina bilder. krusbärskiwi har jag aldrig hört talas om, det var nytt för mig. Det var många fina saker i trädgården.

Ha det bra!
Kram Ullis

Evelina sa...

Vilka vackra hjärtan du har designat... Mysiga bilder du bjuder på..

Kram Evelina

Lilla huset på prärien sa...

Vilka härliga höstbilder från dig Marita! Och jag bara älskar de fina jumbokopparna i förra inlägget. Det är ju från en trevlig dam i Mölle minsann! Har du varit här uppe och röjt nu igen??! :)

Ha en skön vecka!

Kram Jenny

Tulipa sa...

Hej!
tack för hälsningen!
Hoppas allt är väl med er!

Jag håller med dig...stolar är jobbiga att måla, mycket hellre bord och skåp för min del..för att inte tala om piedestaler..usch, så jobbiga, *ler*,( trots allt)...

Fina bilder på hösten och det andra vackra du bjuder på!

Hoppas du får en skön ny vecka!

Hösthälsningar Mariette

EN INREDOHOLIC sa...

Vilka vackra bilder. Gode tid så fint Marita!!
Hoppas allt är bra med er. Snart ses vi. Ska bli så roligt!!

Förresten. hur ser det ut den 2 november?

KRAM
Jannice

Anonym sa...

Nu blev jag lite nyfiken. Du skrev om att du målade rokokostolar, är det kanske den typen med armstöd och klädd sits och rygg?. Jag har två sådana, tjusigt värre med handsydda dynor, men, men det är ju inte alls vår stil. Har länge funderat på att måla och klä om dom. Målningen går väl an men omklädseln är kanske lite värre. Ser fram emot foton på ditt färdiga verk;-). Hösthälsningar från Karin i Malmö dvs Doja

marita blücher sa...

Hej Karin,
Tack för din hälsning. Lyckligtvis är de tre stolar som jag håller på med inte klädda på rygg och har heller inga armstöd. Det är en tillräckligt stor utmaning ändå att måla om dem och klä om dynorna - huvaligen ! Jag hörde mig för hos en tapetserare för ett tag sedan då jag var spekulant på stolar av den typ du beskriver, men det var en ganska komplicerad historia att klä om dem och därmed väldigt kostsamt.
Hoppas att vi snart ses !
Varma hälsningar/Marita

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Rostigt är ju sååå vackert!

Kram Annica