måndag 8 juni 2009

Mousie´s egen brevduva

Nej, det är inga duvor som letar mat i gräsmattan utan ovanligt tidigt, flockande starar. Brevduvan är snarare jag, Hans, som idag gästknackar på Maritas blogg. Fick känslan redan igår att det nog var dags för ett nytt gästspel från min sida. Förresten är smeknamnet Mousie inget jag själv hittat på utan snappat upp från några av butikens stamkunder. Hur är det man brukar säga... kärt barn har många namn...


Under våran lunch idag överraskade först regnet och sedan som i ett trollslag dök en stor flock med starar upp utanför köksfönstret. Osökt kom vi båda att tänka på och samtala kring Alfred Hitchcocks klassiker Fåglarna. Det är bara någon månad sedan vi återsåg 60-tals klassikern i en kavalkad av Hitchcocks bästa på någon av filmkanalerna.


Marita har som vanligt nya idéer, projekt och byggen på gång, som exempelvis planket i bakgrunden som nu bildar helhet med den övriga utemiljön till butiken. Här följer en bildkavalkad;


Det mesta har dock den senaste tiden fokuserat kring färdigställandet av sommarutställningen med keramikern Lena Allfram och textilkonstnärinnan Cecilia Tukiainen. Marita kommer när hon får rätt sorts fotoljus att visa och berätta mer själv (hon dansar för närvarande soldanser och tar tacksamt emot er hjälp) om denna här på bloggen. Invigningen i helgen blev mycket lyckad och uppskattad.

Sedan har Marita också lyckats hamna rakt in i elden och den intensitet som följer med att bli uppmärksammad i en vidare krets. I fredags förhörde sig ett av Italiens ledande hem & inredningsmagasin om möjligheten att få göra en artikel om A Mouse in A House och Maritas kreativa mångsidighet ..... väldigt skoj och uppmuntrande för henne. Själv konstaterar jag två saker: 1) Man upphör inte att förvånas av nätets kraft 2) Det är sällan någon blir profet i sin egen hemstad.

Avslutningsvis lite tips på sommarläsning och har ni redan läst dem så är de väl värda en omläsning. Själv tycker jag att bra och inspirerande böcker ibland kan få ytterligare och fördjupande dimensioner såväl som att vi själva utvecklats och mognat under tiden sedan vi läste dem förra gången.

De allra bästa sommarhälsningar /Hans

9 kommentarer:

S o F sa...

Det ser ju helt underbart vackert och mysigt ut hos er.
Ni är så proffsiga!

Tänk om man kunde hamna i era trakter nån gång i sommar...
Det vore väldigt kul.

Ha det riktigt gott där nere!

Hemmet Är Min Borg sa...

å så fint ni bor vilket ställe säger jag bara, så fint
kram Jeanette

S o F sa...

Tack Hans!

Så överraskad och glad (och rörd) jag blev när jag såg din kommentar nu när jag tittade in på min blogg.

Dina ord ska jag vårda inuti...

Ni ä´ goa ni! (som vi säger i Västergötland)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härliga bilder!

Lycka till med soldansandet! Själv dansade jag som ett jehu utan att lyckas förra sommaren, men jag håller tummen för Marita;)

Kram Annica

Lantliga drömmar sa...

Vilka härliga bilder ,ett riktigt mys ställe ni bor på =) Nilla

Lisa Marklund sa...

Åhh ni har ju det så underbart vackert, naturen, huset, butiken, trädgården....lovely :-)och ni är ena underbara människor. Rätt "män" på rätt plats
Kramar Lisa

Lilla huset på prärien sa...

Herregud ni bor ju rakt in i himmelen! Så underbart vackert - jag gillar allting. En dröm!!

Jag dansar lite soldans både för er och mig själv idag :)

Kram Jenny

Hjärtat Mitt sa...

Nog behövs det soldanser alltid, för fy vilket väder vi har haft.
Så många starar på en gång. Både roligt och lite läskigt (Brukar oxå alltid tänka på Hitchkock när jag ser stora mängder med fåglar).
Era hus är bara så underbart vackra. Skulle vilja fixa tillbaks vårt hus till den skånelänga den en gång var.

Kram Mari

Anonym sa...

Underbart!!!!!
Hälsningar från Österlen & Agneta