torsdag 23 april 2009

En hjälpande hand....

Den hjälpande handen brukar oftast vara välkommen när den sådär lite överraskande och på rättan plats dyker upp. Idag tror jag det är just ett sådant tillfälle. Hej förresten.... det är jag Hans gästbloggare som knackar på tangenterna , få se vad Marita & Hannah tycker om den hjälpande handen när de senare idag upptäcker mitt inlägg. Blir det ris eller ros ... vad tror ni??

Hur skulle t ex våran gullegris MOSSAN förutan den hjälpande handen kunnat lämnat grisakätten och kommit på vårbete. Grisen är förvisso både klok och söt men haspa upp dörrar det är utanför hennes repertoar.


Omtanken ja... tack alla ni som på olika sätt skänkte oss en tanke då Hannah var på sjukhuset. Hjärnhinneinflammation är inte att leka med, gudskelov var det inte den bakteriella varianten utan virusrelaterad och troligen förorsakad av en fästing. Hannah började skolan i måndags.... barn är helt fenomenala på att kunna återhämta sig. Då är det värre med Marita som arrangerade en mycket lyckad och uppskattad påskvernissage ... samtidigt som hon mer eller mindre bodde på sjukhuset tillsammans med Hannah. Jag fick sköta butiken vilket är ett riktigt toppenjobb och mycket roande av flera skäl.

Alltså... om ni inte nödvändigtvis måste bo/vistas på en barnmedicinavdelning så överväg riskerna noga. Å andra sidan finns det säkert tillfällen då närvaron och kärleken från mor, far eller både och kan vara helt avgörande. Marita är nu på bättringsvägen från den värsta superförkylning som hon någonsin haft samtidigt som då A Mouse in A House gått på högvarv. Inte konstigt att hon känner sig rejält utmattad.

Det var därför jag kände att hon behöver den hjälpande handen för att bl a på-annonsera nya roligheter. Redan på tisdag kommer Jannice och levererar ytterligare en riktig höjdarkväll något annat kan inte jag föreställa mig. Vad jag saknar är ytterligare 3 deltagare för att få riktigt liv i luckan så att det blir ordentligt Rensat i Röran som är denna kvälls tema. Klicka här och meddela att Du kommer ... betala kan Du göra under kurskvällen.Jannice och Marita har mera på gång förutom Feng Shui i Trädgården den 5 maj (några platser kvar) och det är en tävling på Jannices blogg simplicity lite längre fram, i samband med att hon lanserar sitt nya företag. Har dock redan klurat ut vad Marita tänker att ställa ut som vinst... en av mina och många andras absoluta favoriter Monica Johanssons kronskål... så håll utkik framöver.

Avslutningvis lite vårtecken/vårbilder - årets först svamp , den runda toppmurklan. Ända sedan vi fann den av en slump för många år sedan växandes på tomten har den återkommit varje år men på helt nya platser. Jag gillar särskilt detta moment att hitta den... förra året var det inte jag utan Hannah som hittade den.


Vitsipporna som tillhör Maritas favoriter bland vårtecknen har nu varit med oss i dryga 14 dagar och börjar nog snart sjunga på sin sista vers för den här våren.Sista versen sjöng definitivt denna av naturen egenhändigt skapade miniäng på, utanför vårt boningshus. Kände mig olustig och kluven att rulla ut gräsklipparen i detta lilla paradis. Med vilken rätt kommer jag med mina maskiner och röjer runt i denna naturens egna växtlighet ? En växtlighet med tradition och ålder som kanske till och med är äldre än ekstockarna i det snart 400-åriga korsvirket. Räddade dock vitsippehavet och klippte runt detta. Tack för att ni tog er tid att läsa och titta... på återseende.

Allt det bästa/Hans

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej därute i grönskan! Nog får väl Maritha känna sig nöjd med sin hjälpande hand på bloggen. Inlägget är ju alldeles förträffligt. Synd att jag inte kan komma på Rensa i röran (hade behövts;-) ), men jag jobbar dessvärre. Kanske kommer det fler tillfällen. Hälsa sjuklingen att hon kryar på sig! Roligt att dottern är återhämtad från sin pärs. Vi ses snart igen!
Hälsningar från Karin (doja)

marita blücher sa...

Hej Karin (doja) ... tack för Dina vänliga och uppmuntrande rader. Det gav mig precis en sådan där start och öppning på gästbloggeriet jag önskat mig!!

Det är alltid lika roligt att träffa och samtala med Dig och Dina vänninor när ni har vägarna till Marita och A Mouse in A House.

Krya på Dig hälsningarna är levererade ... Marita hälsar och tackar. Som sagt vi ses säkert snart igen... tills dess ha det så bra ... kanske passar Feng Shui i trädgården den 5 maj ?
All det bästa/Hans

Emma sa...

åhh..grisen är bara för söt :)

Emma - inredning och annat kul sa...

Hej och tack. Kändes som att det behövdes lite vårigare färger på bloggen.Gillade den lite pastelliga färgen :)

Jag ville alltid ha en minigris när jag var liten. Har hört att de ska vara riktigt duktiga att gå på låda etc. Så varför inte? Kelsjuka mån tro?

Jag sparar pengar för fulla muggar och hoppas kunna börja med köket i höst.Det skulle verkligen lyfta hela lägenheten.Samtidigt som jag sparar vill jag köpa andra saker...men sakta och säkert fylls kökskassan på =) Längtar något så otroligt. Köket är enligt mig husents/lägehetens hjärta.

Ha en bra helg. Skulle visst bli över 20 grader :)

Galleri Hönshuset sa...

Halloj...

Vilken underbar nöff nöff =)
Och härligt inlägg.

Önskar er en underbar söndag. Kram Pirre

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken go gris ni har. Skönt att dottern är bättre. Är ju inte kul när det blir allvarligare saker. Tycker att du klarade uppgiften som gäst bloggare alldeles förträffligt. Marita blir nog nöjd.

Ha en bra vecka!
Ullis

EN INREDOHOLIC sa...

Vilket underbart inlägg. Du har skött dig strålande Hans! Ser fram emot att få träffa er igen på tisdag. Må så gott på er! Kram Jannice

Lisa Marklund sa...

Hej hopp i stugan, vad kul med ett gästinlägg :-)
Hmm ja det är ju så att jag ska jobba i Ystad på tisdag såå jag är ganska säker på att jag kan komma...med ett litet litet kanske. Hoppas det är ok om jag kan att jag bara dyker upp och skulle det vara så att det blivit fullsatt så får jag väl köra igen :-)
Kramar till er Lisa

Hjärtat Mitt sa...

Det var inget dåligt inlägg :)
Så skönt att höra att allt är bra igen.
Jag kan förstå att Marita är helt slut. Det kan inte ha varit lätt att gå på högvarv på det viset och samtidigt oroa sig för dottern.

Det var ingen dålig liten rymmare ni har. Väldigt söt.

Ha en bra vecka!
Kram Mari

MODERN COUNTRY sa...

Heisann,

Bare jeg som kikker inn i natten og hilser på :) Hvilken herlig gris jeg ser, gullig. Og kronene er de vakreste jeg har sett. Håper alt er bra med deg og at du får en solskinnsdag i morgen. Klem til deg!

Aina

idémakeriet sa...

Godmorgon på er.
Tack rara du Marita för dina härliga ord på min blogg. Dina värmande ord kommer direkt från hjärtat och kommer rakt in i mitt hjärta.
Vad härligt med en sån omtänksam man som hjälper till, det behövs ibland.
Vad läste jag nu har Hanna varit dåligt? Kan tänka mig att ni har varit jätte oroligt, det var ju inte inget var hon kom med. Kan förstår att när ens barn blir så sjukt blir man helt förlamat, vill göra så mycket men kan inte göra ett dug förutom att vara där.
Skönt att hon är helt frisk igen, hon vinkade häromdagen glad till mig när jag lämnade barnen på dagis.
Ta det lugnt Marita, vila dig och sköt om dig.
Ha det nu så jätte bra ni allihopa och du kan tror att du inte blir så lätt av med mig Marita, naturligtvis håller vi kontakten.
Ha en bra dag.
Kram Gerda

prickig design sa...

Vilket härligt inlägg! Skönt att höra att hon mår bra.
Jag lyckades ju beställa under denna kaotiska tid för er och jag tycker att du/ni skötte det exemplariskt trots allt som var!
Är väldigt nöjd med mina inköp.:o)
Mvh Liv

prickig design sa...

Åååå...vilken kommentar hos mig!Tusen tack Hans för dessa enormt värmande orden. Hattarna är i vuxenstorlek så vill Hannah ha en mössa är det bara du hör av dig!:o)
Mvh Liv

Unknown sa...

Hej Hopp!!

Vad skulle hon göra utan sin man den *lilla poeten*!!?? ti-hi...=)

Vad snälla ni är som hjälps åt!! Förstår att det varit jobbigt för er alla....=/ Oron är väl värst för en mor!!..

Skönt att höra att det löste sig!!

Ni verkar vara som handen i hansken tillsammans..så söta!!

Ser att ni oxå har en *minigris*..Min gav jag tyvärr bort för ett tag sedan... Till ett hem med en annan minigris.. där hon kan gå löst i ladugården bland kossor och får!!! =) Känner att hon mår bra där och jag slipper skuldkänslor vinter tid, då hon är själv ute!!

Ha en underbar dag!! Njut av livet! kramar Malin

Emma - inredning och annat kul sa...

Morsan e sååå söt. Säg till om ni behöver grisvakt ;)