lördag 9 januari 2010

Vårkänslor och vinterlandskap


Hej allesammans och god fortsättning på det nya året ! Visst är det härligt med 365 helt nya och oanvända dagar, att fylla med allt möjligt spännande och roligt. Julen är utstädad och det känns som alltid lite tomt när adventsstjärnorna packats ner och julgranen plundrats - men å andra sidan är de krispiga och härliga tulpanernas tid i antågande. För varje vinterhalvår längtar jag alltmer efter våren, ljuset och värmen. Tänk vilken lycka när de första snödropparna överraskar en, smältvattnet porlar i hängrännorna och solstrålarna börjar värma ens kind. Då känner jag mig som Ronja Rövardotter när hon ger upp sitt vårskrik - sprängfylld av livslust. I sådana stunder finns inga problem, bara möjligheter.

När jag var och botaniserade i blomsteraffären häromdagen fick jag syn på årets absolut första syrenkvistar, och vips så var tulpantankarna som bortblåsta.


Hittade dessutom vita pärlhyacinter, så små att man nästan behöver förstoringsglas för att se dem, men vad gör väl det, med lite ljus och värme tittar blommorna snart fram, och den som väntar på något gott......



Igår var dottern ute hela dagen och tog en mängd vackra naturbilder med vår nya kamera - visst är hon duktig ?!








Nej mina vänner, nu är det dags att runda av för det börjar kurra i våra magar. Färsk pasta, rostad vitlöksås med färsk basilika, creme fraiche och räkor låter väl inte så dumt ? Alle man till köket !

Förresten, minns ni att Hans i höstas berättade att Casa Chic, ett italiensk inredningsmagsin, ville göra ett reportage om A Mouse in A House ? nu har det gått i tryck och jag är så himla stolt och glad ! Vill ni se reportaget, klicka här



Ha det så gott tills vi hörs igen.

Varma vinterkramar (med vårkänslor)/Marita



13 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Nä så söta lökar! Vad roligt med reportaget, grattis!

kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul med reportaget. Drömmer också om våren men det känns väldigt avlägset nu med all snö och kyla. Tur att jag fick lite vårkänslor när jag titta in och såg dina fina bilder.

Kram Ullis

S o F sa...

Grattis Marita till det vackra reportaget i inredningsmagasinet. Superfint - och den fina italienska texten gör det inte sämre.
(jag förstår inte vad det står förstås, men tycker det är fint ändå...) :)

Efter att ha sett ditt inspirerande vårkänsleinlägg så blir jag väldigt sugen på att åka till blomsteraffären. Snart, mycket snart...

Önskar dig en fin söndag och en bra vecka!

Annika Christensen sa...

God fortsättning till dig också.
Grattis till reportaget!
Såg något jag kände igen på bortdet...
Ja nu är det våren vi längtar efter.
Hittade du syrener... oj oj vad lyxigt..
Ha det gott så hörs vi
annika

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå Marita,

Åh vita syrener på kvist, klart man börjar längta... och vilka fina bilder dottern tagit! Nej men kors va kul med Casa chic! Vet du, jag ä nämligen med jag också! Är detta nummer ute nu, som du är med i? Jag kommer om några dagar, 15 sidor men så trist att det är svårt att få tag på här men pressbyrån i Östersund, som är privatägt skulle ta hem så många ex som jag ville kul nog! Jag fattade inte man kunde lägga ut en pdf -fil som adress, hm... måste kolla detta, jag har ju hela filen i min hemdator... i af, supersnygga bilder fr ditt hem i Casa chic!!! Och ett jättefint reportage var det, grattis till det!!! Ha en fortsatt br nytt år! Mari.

Butik Östergården sa...

Hej Marita!
God fortsättning önskar jag dig.
Å vad fint repotage de gjort om din butik i Casa Chick! Det var väl jätte kul.
Vackra bilder dottern tagit! Vi tog en massa vinterbilder här igår det var 25 grader kallt och solen sken på träden, det var riktigt vintervackert. Fast nu börjar man tröttna på kylan. Hade också tänkt att besöka blomsteraffären i veckan. Längtar så efter vår blommor nu.
I morgon skall jag och älsta dottern bila ner till Göteborg och besöka Melmelli för att köpa in vår kollektioen. Det skall bli jätte spännande.

Hoppas du får en fin vecka!

Kram Helen

EN INREDOHOLIC sa...

Men gud så roligt med reportaget Marita!! Verklige!! Åååå!!!! Hoppas det leder till fina affärer.

Passar på att önska er en god fortsättning på det nya året.

KRAM
Jannice

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej igen, jamen va himla kul! Fast jag är inte säker på att mitt kommer md i det ord numret , kanske en specialutgåva med "Gustaviansk stil" men jag fattar inte hr man får pdf-filen att få en webbadress?? Hm...kan ju int visa den annars?? Fast jag får nog ta denna konversation per mail med dig: ) Mari.

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Eller läser man inlägget så verkar det vara riktigt bra med dig =)

Oj så kul med reportaget då, en Italiensk tidning. Lägger du en massa bilder sen? hoppas hoppas....

Härliga naturbilder hon har tagit.

ha en toppendag imorn. Kram Pirre

Butik Östergården sa...

Hej igen Marita!

Vilken fin kollektion på Melmelli jag sett idag. Har även tillbringat hela dagen med mina två döttrar, alltid lika kul. Den älsta, Erika åkte med till Göteborg där vi mötte upp min yngsta dotter Susanne. Vi gick tillsammans till Melmelli, så nu har vi beställt nästan hela kollektionen. Underbara kläder tycker vi alla tre.
Formex skall jag åka upp till torsdag - lördag. Förra året var jag i Herning Danmark också, men det känns som det räcker med Formex. Ska du också dit? Vi kanske hinner med en fika ihop?

Här är fortfarande -15 grader. Känns som man fryser hela tiden.
Ja nu längtar man verkligen efter en härlig vår.

Ha det nu riktigt bra!

Kram Helen

Catherine sa...

Nice pictures

Tusenfröjd sa...

Vad jättekul med reportaget!!! Visst är det häftigt att se bilder från sin butik? Extra kul var det att se den lilla bilden där du har en tidning framme på Lenas vackra porslin... bilden är tagen hos mig! Kuligt.
Ja, nu längtar man faktiskt efter våren och ljuset. Julen är nerpackad sedan länge. Snart är det Formex. Ska du upp? Jag ser verkligen fram emot det. Vi kanske springer på varandra...
Ha det bäst!
Liv

Pillan sa...

Härliga bilder och vad fint reportaget var. För oss här i norr med -20 längtar man verkligen efter våren. Men den som längtar efter nå gott....


ha det gott!
pillan