torsdag 2 juli 2009

Hett om öronen......

kan man lugnt säga att jag haft den senaste tiden, både vädermässigt och med tillströmning av kunder till butiken, men så är det också absolut högsäsong. Tro nu inte att jag klagar, det är underbart att ha det hett om öronen av dessa skäl ! Min vana trogen (eller snarare obetänksamma ovana) har jag förstås haft en del projekt för mig, därav det långa uppehållet sedan mitt förra inlägg - jag hoppas att inte alla gett upp hoppet om mig, jag lovar att inte dröja lika länge med nästa inlägg.

Hursomhelst har det både sågats, skruvats, målats, kånkats på betongsuggor och lagts en del sten och resultaten av detta får ni ett smakprov på här nedan;


Precis utanför butiken har jag tidigare haft enkla blomsterbänkar av betongsuggor och tryckimpregnerat virke, men nu kände jag att det var dags att skapa ett lite luftigare intryck. Fram med skruvdragare och säckakärra - sedan var det bara till att lasta, springa nerför en backe (tack och lov!), lasta av och så upp igen, sisådär ett 50-tal ggr (lite överdrivet, men det kändes så i låren efteråt). När detta var gjort var det dags att lasta av ölandssten och kullersten och börja lägga pussel - det är inte helt lätt att få till ölandsstenen så att det blir snyggt och jämnt, men jag blev ganska nöjd med slutresultatet. Nu kan både mina kunder och jag, när jag pausar, sitta och avnjuta en glass i skuggan. I bakgrunden ser ni spaljéer som jag målat i samma röda färg som planken.


Planket har fått en strykning till, likaså det "gamla" planteringbordet som jag gjort en liten stensatt plattform till.


På planteringsbordet står en läcker perenn som heter chokladblomma - vacker med sin rödbruna färg och med en svag doft av ljuvlig choklad.

I andra hörnet av huset har vi satt upp ett mini-plank som avskiljare och vindskydd, dessutom ger det en lite mysigare känsla av innergård. Som en liten extrabonus med planket slipper kunderna att se vårt visserligen vitmålade, men tråkiga proppskåp som numera finns på baksidan. Kolla in ormbunkarna - gissa om vi känner oss lyckligt lottade över dessa bjässar som fanns planterade redan när vi köpte vår lilla gård. Med åren har de bara blivit större och större och står frodigt gröna till långt in på hösten.

Här syns planket (och proppskåpet) från trädgårdssidan.

Lite inomhussnickeri och måleri har också hunnits med - hade inte tid att leta efter en gammal stalldörr så jag skruvade ihop en själv av lite spillvirke. Tog några gamla beslag som jag hittade bland gömmorna i stallet och målade sedan allt med skoltavelfärg.

Detta lilla bord har stått på vinden under en lång tid, men plötsligt fick jag för mig att jag skulle baxa ner det och måla om det. Bordet har en vacker marmorskiva, men var brunlaserat (huvaligen!). För en gångs skull backade jag på den vita färgen då jag inte tyckte att den gifte sig väl med den gråmelerade skivan - det fick helt enkelt bli svart istället och med ett nytt lådbeslag hade jag plötsligt fått ett perfekt sängbord till den gamla järnsängen.

Har både läst om och sett många bilder av den här växten hos er inredningsbloggare, och nu är jag själv lycklig ägare till 2 exemplar av Sophora. Hoppas nu bara att jag klarar av att hålla dem vid liv.


Trädgårdsblommorna kommer och går i en otrolig hastighet, pionerna är redan överblommade och har istället ersatts av underbart väldoftande lavendel. Den suddiga lilla pricken skall föreställa en fjäril som inte ville vara med på bild.

Det blev ett långt och ganska så rörigt inlägg, men så blir det när man har en massa att visa och berätta. Nu kallar emellertid plikterna åter på mig så jag får säga hej svejs för denna gång.

Önskar er en fortsatt underbar vecka så ses vi snart igen - hoppas jag.

Kram/Marita

19 kommentarer:

S o F sa...

Ja vad ska jag säga Marita... ;)

Allt är perfekt!!
Du har en sådan stilkänsla och för mig blir resultatet som ett konstverk.
Under det där trädet tror jag att jag skulle kunna sitta hela dagen och bara njuuuta - särskilt nu när det är värmebölja.

Vi var på en snabbvisit i Skåne förra veckan, men bara så långt söderut som Helsingborg. Det var underbart vackert som vanligt i detta landskap. Allt är liksom extra extra fint där nere, så frodigt plus att färdas mycket längs havet som vi gjorde, är en härlig känsla för en inlandsvästgöte. :)

Roligt att höra att du har så många besökare - det är du/ni verkligen värda, tycker jag.

Varma (!) sommarhälsningar!

Jenny Oak Fae sa...

Jättefint både inomhus & ute!!!

: )

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

KRAM, Jenny

<3

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vilket jobb! Och så fint det blev!

Själv kan jag se ut över en trädgård som väntar på att bli fixad. Men firman som ska hjälpa till är överhopad med arbete så jag får vänta ett tag till innan något händer...

Kram Annica

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ååå så vackert du har det!!!
Trädets ser juljuvligt ut..du får ju till allt så bra...inte på att undra att du har massor att göra i butiken när du är sååå duktig!!1

Kram Millan ♥

EN INREDOHOLIC sa...

Underbart vackert!! Feng SHui när det är som bäst *fniss*

Hoppas vi snart kan ta en runda om o hälsa på er. NI vet att ni alltid är välkomna hit om ni har vägarna förbi.

Kram
Jannice

Anci sa...

Oj, vad fint du har gjort ! Det ser jättebra ut.

Trevlig helg

Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint du ni har gjort utanför butiken. Vilket jobb ni har lagt ner. Ser ju verkligen så mysigt ut. Härliga bilder från butiken också. Ditt sängbord blev så fint.

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Jösses vad ni har jobbat på =) kanon snyggt blev det.

Önskar dig en underbar sommar. Kram Pirre

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oj, så händig du är, ölandsstenen var jättefin!
Hoppas det är ok att jag lägger till dig bland mina favoriter?! :o)
Ha det fortsatt härligt i sommarvärmen,
Lydia

Philia sa...

HEJ!

Vad vackert du har i butiken och vad SUPER sängbordet blev. Verkligen "min kopp med thé"...

Vill också åka till Skåne...
KRAM från Philia

Lisa Marklund sa...

Jösses så händig och duktig du är.
Er trädgård är ju helt underbar, precis som butiken :-)
Kramar Lisa

Anonym sa...

Vad vackert du har det! :-) Verkligen, jag har inga ord.

Kram!

Anonym sa...

Hehe.. Ja, men det kanske finns andra söta cafe runt omkring dig?

Kram Benita

StinasLoppis m.m sa...

Åh en sån fin blogg du har du visar så mycket fint .Ha en bra kväll Sommar Kramar /STINA

Hjärtat Mitt sa...

Oj, ni har verkligen inte legat på latsidan :)
Så snyggt det blev! Både med stensättningar och plank. Det ser ut som om det alltid har varit så.
Ditt sängbord fixade du till jättefint oxå. Tänk att du har haft det på vinden :)
Jag önskar dig fortsatt högtryck i butiken.

Kram Mari

Anonym sa...

Total harmoni, faen vad duktig du är!

Agneta från Österlen

Tusenfröjd sa...

Fullt upp låter det som... fast nu har du kanske lite välbehövd semster, eller? Själv arbetar jag en vecka till och sedan ska vi försöka ta det lugnt... vilket inte är helt enkelt när man bor som man gör. Så det blir till att åka hemifrån...
Önskar dig en riktigt härlig sommar!
Kram Liv

Krusidull sa...

Hejsan
Vilket jobb du gjort, förstår att det känns i benen, men så snyggt de blev!!Harmoni över det hela.
Kram
Krusidullan

Fundera grönt sa...

Åh vad fint det ser ut! Fortsatt lycka till & ha det gott!
Nanna