onsdag 1 april 2009

Feng Shui premiär..... och en härlig utflykt till Kullabygden



De senaste dagarna har varit fyllda av roligheter, det började redan i måndags då det bar av på en heldagsutflykt till Kullabygden och flera möten med fantastiskt trevliga, intressanta och begåvade personer. Första stoppet blev Hedentorps Plantskola där jag för första gången fick chansen att träffa två underbara personer, Liv (Tusenfröjd) och Annika (Naturliga Ting). Jag tänker numera ofta på vilken tur det var att min make lyckades övertala mig till att starta en blogg - jag var ganska ljumt inställd till en början - men tänk så många möten med nya bekantskaper, så mycket inspiration, tips och idéer man annars gått miste om.



Till er som ännu inte bekantat er med Livs och Annikas bloggar kan jag bara säga - gör det ! Och ni som har möjlighet att besöka Hedentorps Plantskola - ta chansen - ni möts av ett fantastiskt växtsortiment, trevlig och kunnig personal, men framför allt en vacker, avslappnande och inspirerande miljö.

Jag kunde såklart inte åka ifrån Liv utan att ha shoppat lite, det blev 2 vackra Mårbacka Tulpan och 2 vita stenägg som passar bra eftersom påsken väntar runt hörnet. Med i bagaget följde också ett antal exemplar av den underbara och fyndiga boken Den lilla Gröna - TRÄDGÅRDSTIPS FÖR HELA ÅRET .. med foto av Annika Christensen och text Eva Robild

Igår kväll var det dags för urpremiär för A Mouse in A House kursverksamhet med Feng Shui i hemmet. Jannice med företaget och bloggen simplicity höll de 9 kursdeltagarna i ett järngrepp under de drygt två timmar hennes föreläsning varade. När jag säger järngrepp är det förstås i positiv bemärkelse, det är mycket sällan man har turen och förmånen att få lyssna till en föredragshållare som är både kunnig, intressant och inspirerande, men allt det där får man hos Jannice, som redan för 15 år sedan började fördjupa sig inom Feng Shui.


Att sedan deltagarna var mycket nyfikna, intresserade och frågvisa gjorde kvällen om möjligt ännu mer givande.



Det finns ett fåtal platser kvar till de två kommande kurserna Rensa i Röran den 28 april samt Feng Shui i trädgården den 5 maj - är ni intresserade av att deltaga så skicka mig bara ett mejl, använd gärna kontaktformuläret på min hemsida.

Här ligger katten Bosse och signalerar att det är dags att ta en paus och sträcka lite på benen. I halvlek bjöds det på olika snittar, kladdkaka, lite nyttigt godis (=frukt) och så lite onyttigt godis (=godis) - ni kan säkert gissa vart mina fingrar vandrade.....


När det var dags att vända hemåt vid 22-tiden var det ett gäng trötta men mycket nöjda tjejer som satte sig i sina bilar med en önskan om ännu mer och fördjupad kunskap.

I mitt nästa inlägg skall jag berätta och visa lite mer om de två andra besöken jag hann med på min utflykt till Kullabygden.

Önskar er alla en fortsatt skön vårvecka - varma kramar från Marita

16 kommentarer:

Lisa Marklund sa...

Åhh så mysigt ni har det, både butiken, omgivningarna och ert eget hus....är sååå avundsjuk :-)
Kvällen var super, Jannice var så proffsig och bjöd på så mycket kunskap. Marita, du och din familj var helt underbara, såå goda bullar och snittar och sen kladdkaka på det :-)mumma
Kramar Lisa

Sara sa...

Det var fantastiskt inspirerande att få komma till er och ni hade verkligen gjort det mysigt. Jag kände mig varmt välkommen och trivdes. Och vilken proffsig tjej Jannice är! Det var såå inspirerande. Ska fundera på de andra kurserna, hoppas jag har tid och möjlighet att komma på någon av dem. Tusen tack för igår! Kramar Sara

[room] by sofie sa...

Tack för en supermysig och inspirerande kväll! Vilken fin butik och härlig familj! Värme och kärlek :)
KOmmer förbi så snart vägarna bär till Ystad...
Kram Sofie

Lisa Marklund sa...

Kaffet smakade underbart i muggarna jag köpte av dig, och det håller sig varmare längre än i min gamla muggar :-)
Kram Lisa

Annika Christensen sa...

Vad kul om kursen blev lyckad.
Lycka för din dotter också med syren. Kul att det blev den. Den skulle jag själv vilja ha. Blir så fin på bild. Det kanske hon kan visa mig sedan.
Hoppas att du för glädje av boken och att det finns köptare till de andra. Ha en skön helg och lycka till i påsk med utställningen.
Får se om jag ger mig ut.
Just nu behöver jag samla krafter.
Fint med pelargonierna!!!
De ärmin favorit just nu.
ha det gott
Kram
Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken härligt utflykt du har varit på. Alltid så inspirerade. Härligt med kursen. skulle verkligen vilja vara med. Så synd att man bor så långt bort.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Unknown sa...

Hejsan!
Verkar som det var en riktig hit den där Feng Shui kvällen. Så kul att hitta hit och får läsa och se så många vackra bilder.

Nu ska jag besöka butikens hemsida.

Ha det gott,
Malin :)

Hjärtat Mitt sa...

Det båder låter och ser mysigt ut på er kurs! Kul att det blev så lyckat.
Ser fram emot nästa inlägg.

Ha en skön söndag!
Kram Mari i Marieholm

Nea sa...

Hej hej!
Vilken otroligt bra kväll det var hos er! Jag tycker att allt var perfekt upplagt. Ni var supergulliga och bjöd på smaskig fika och att sen få lyssna på Jannice som är så otroligt inspirerande! Är så nöjd!
Och vilken underbar butik du har..! Det fanns så mycket fint! :)

Finns det fortfarande platser kvar på dom andra kurserna? Eftersom jag har turen att få komma tillbaka till mitt gamla jobb så är det lite struligt med schemat. Vet inte ännu hur jag jobbar! Men om jag bara är ledig så vill jag gärna komma!

Kram Nea

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej!

Kikar in å önskar er en underbar PÅSKHELG.
Hoppas på en solig å skön sådan
&hearts, ♥ ♥
Kramiz Nilla

Jonna sa...

hej! du har en jätte fin blogg! glad påsk!

Living by Milla sa...

Hej Marita!

Vilken inspirerande kurs, synd att jag inte var med!;)

Ha en riktigt skön och glad påsk!
Kram Camilla

Annika Christensen sa...

Skulle bara önksa er eGlad Påsk och lycka till under helgen.
jag måste samla krafter inför mina uppdrag som kommer att bli väldigt många efter påsk.
Det är svårt att ta de besluten för man vill så mycket.
Ha det gott
Kram
Annika

Myownhome sa...

Detsamma!!
Hoppas att du får en härlig helg med massor av sol och godis!

//Johanna

Lisa Marklund sa...

Godmorgon i stugan, vill bara önska dig och din familj en riktigt härlig Påsk :-)
PS Jag har en tävling hos migDS
Kram Lisa

Sara sa...

GLAD PÅSK! Kramar Sara