fredag 20 november 2009

Julmys hos A Mouse in A House

Vilken premiär jag haft i julbutiken ! vill passa på att skicka ett varmt tack till alla trevliga kunder som träget väntat på det försenade julpyntet och som ger beröm och lovord så att man växer flera centimeter om dagen (om det vore så väl, liten som man är.....). Hursomhelst så är det mesta på plats, och i år, precis som förra årets jul, är det en blandning av naturella färger och det klassiskt röd-vita som gäller. Söta små zinkhängen, kulor i fattigmanssilver, läckra ljusstakar i vitmålat gjutjärn, ljuslyktor, fårskinn, ull, minigranar, väldoftande hyacinter, glögg och gottor - jag hoppas att alla skall hitta något nytt fint att komplettera sitt julhem med. Och, sist men inte minst viktigt - julnumret av Jeanne d'Arc Living magasinet anlände idag, som alltid med en massa ögongodis.













Vill än en gång påminna om broarbetet vid vår tomtgräns som kommer att pågå mellan den 23-27/11. Broarbetet innebär inget hinder för besökare som kommer söderifrån via Snogeholms slott däremot behöver besökare norrifrån via Sövde eller från Sjöbohållet hitta alternativ. Ett alternativ är att använda sig av väg 13 den s k Sjöbo/Ystadvägen och svänga av vid Assmåsa och köra mot Snogeholm och anlända söderifrån.

Kram/Marita

onsdag 4 november 2009

I ullens tecken....

Nu ger jag upp..... har väntat i flera veckor på lite solsken och klarblå himmel så att förutsättningarna för att ta lite bilder skulle vara optimala, men inser att jag nog får ge mig om ni inte skall hinna glömma bort mig under tiden. I mitt senaste inlägg skrev jag att det snöade hos oss, och gissa vad - det gör det nu också ! Vi får väl se om det blir så mycket denna gång att man kan plocka fram pulkan.

De gångna veckorna har varit fyllda av uppackning av inkommande julleveranser, funderingar kring utformningen av julbutiken och så förstås höstens 3 bejublade Feng Shui-kurser som avslutades igår kväll. Alla är överrens om att Jannice är en strålande föreläsare och för er som är lite nyfikna på Feng Shui och inte redan besökt hennes inspirerande blogg , klicka här

Jag lovade i ett tidigare inlägg att jag skulle visa lite av mina egenproducerade inredningsdetaljer som alla går i ullens tecken, ett material som jag bara blir mer och mer förtjust i.



Den här lilla busiga killen är jag dock inte upphovsmakare till, men kunde bara inte motstå honom - visst är han supersöt ?



En gråmelerad dörrkrans, kanske inte för utomhusbruk, men varför inte ha något fint på insidan av dörren...


Ullhjärtan med en liten vit pärla längst ner i spetsen




Två hängande kransar, en gråmelerad


och en ljusgrå



och till sist ett lite större hjärta med tofs nertill



Det här skrivbordet som maken hittade till mig för en tid sedan har fått sig en uppfräschning med vit färg och står nu ute i butiken. Egentligen är jag mer förtjust i bord med svarvade ben, men det här känns elegant och nätt i sin enkelhet. De där "hemska" rokokostolarna står fortfarande och väntar på sin sista strykning och omklädsel, men det får vänta tills julen är på plats.

Jag har, trots att jag i fjol bestämde mig för att inte göra det igen, pratat vitt och brett om att julen startar hos mig på fredag den 6 november - tänk att man aldrig lär sig. Då jag under denna vecka har fått besked från leverantörer om två försenade leveranser känner jag att det bästa är att vänta med alla julgrejor till nästa fredag den 13 november. Jag hoppas att ni inte blir alltför besvikna över detta, men det är två ganska stora leveranser, så för att ge alla samma chans att titta på det fulla sortimentet känner jag att jag vill göra såhär.


Det var allt för denna gång - over and out hälsar a mouse in a house and a mouse outside a house.

Kram/Marita

P.S Det kommer att ske ett renoveringsarbete av en mindre vägbro i närheten av oss under vecka 48 så den enda framkomliga vägen till butiken blir om man kommer söderifrån via Snogeholm.