onsdag 14 maj 2008

Bröllopstider & lite nya produkter

Nej, det är inte jag som skall gifta mig, det är sedan länge avklarat, men jag fick en sådan lust att göra en dukning i vitt och då vandrade tankarna osökt till temat bröllopsmiddag. Hela dukningen går i vitt, silver och glas.

Vackert vitt porslin med lite genomslag av grått i ornamenten, superfräcka silverfärgade servettringar och vita linneservetter såklart. Besticken är fyndade på auktion för många år sedan.

En brudkrona svävar ovanför bordet i takkronan som är egentillverkad.

Tro, hopp och kärlek... Dessa symboler knåpade jag ihop härom kvällen i svart ståltråd med små genomskinliga pärlor.

NYHETER i butiken

Har precis fått påfyllning av de läckra rostiga järnbokstäverna - och vad passar butiken bättre än just HEM. Söta vita keramikänglar i två storlekar.

Ljusglas i fattigmanssilver.

En jättesöt hängare med änglamotiv i vitmålat gjutjärn.

Små, nätta ljuslyktor i vitlaserat trä.

Pralingömma på fot med graverade vita blomslingor.

Plåtburk till skorpor eller flingor.

Tallriksställning med krona på toppen, passar perfekt till mattallrikar.

Ljuslykta / vas i glas med graverat mönster i vitt.

Enkla stormglas, jättefina till ljusstakar i fattigmanssilver.

Supersöta äggvärmare beställda från Pennys House, i min favvofärg vitt förstås.

Och så en vacker krona i pärldekorerad ståltråd.

Projektet med kryddträdgården framskrider enligt plan, det är bara de sista små detaljerna som skall till, sedan kommer det lite bilder här på bloggen.

Ha det så gott tills vi hörs och ses igen.

Varma kramar från Marita.



onsdag 7 maj 2008

Bloggen - en härlig inspirationskälla

Glassiga inredningstidningar i all ära, men tänk så mycket trevlig läsning, härliga och igenkännande skratt, inredningsidéer och butikstips man skulle gå miste om utan alla er duktiga inredningsbloggare - TACK ! 
Jag har shoppat loss (hm, kanske en aning för mycket....) den senaste veckan och tänkte visa er några av grejorna jag handlat. En del av dessa tack vare er bloggare som tipsat mig och andra om var ni gjort era inköp.

En jättemysig patentstickad pläd i ljusgrått, aningen melerat bomullsgarn (från ILVA) som passar perfekt till våra mörkgrå soffor. Denna skrev inredningsgalen om tidigare i våras.

Ullkuddar som jag själv sytt i samma grå nyans.

Och min absoluta favoritlykta från Walther & Co. Lyckades få tag i det näst sista exemplaret från en inredningsbutik i Göteborg vid namn Grönbergs Interiör. Ni må tro att tjejen jag talade med skrattade gott när jag sa mitt ärende - det var nämligen ett antal bloggare före mig som ringt och velat köpa dessa lykthus efter Hem & Lyckas inlägg.

Vad är då detta ?? ja det kan man sannerligen undra. Jo, detta är förra årets försök till anläggning av kryddträdgård som aldrig blev mer än halvfärdig. Men, nu har jag tröttnat på denna "skamfläck" i trädgården och skall under veckan göra ett nytt, mer genomtänkt försök. Jag återkommer med bilder när det är färdigställt - önska mig lycka till (jag kan redan höra hur ryggen klagar...) !



Grannen - jordgubbslandet - behöver onekligen också "putsas" till...

Nej, nu kommer det strax ett gäng mammalediga tjejer som bokat en specialtitt med fika hos mig så jag får runda av för idag. 

Ha det så gott tills vi ses igen.

Kram/Marita